Μαχαίρωσαν μετανάστη στην πλ. Αττικής, υπό την ανοχή αστυνομικών

από το http://www.tvxs.gr/v19388

Μετανάστης από το Αφγανιστάν μαχαιρώθηκε το Σάββατο από συμμορία που «περιπολεί» κάθε βράδυ στον Αγ. Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής. Προηγουμένως, η συμμορία είχε απειλήσει ιδιοκτήτη καταστήματος της γύρω περιοχής. Αφγανός δημοσιογράφος που βρισκόταν στο κατάστημα, κατήγγειλε στο tvxs το περιστατικό, καθώς και την αδράνεια της αστυνομίας.

Αιμόφυρτος προσκομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το Σάββατο στις 8.30μμ περίπου από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο Αφγανός μετανάστης που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από ομάδα «φασιστών», όπως καταγγέλλει ο Αφγανικής καταγωγής δημοσιογράφος, Μπασίρ. Φέρει πολλαπλά τραύματα σε όλο του το σώμα, ενώ με σιδερολοστό τρυπήθηκε αριστερά στο θώρακα και παραστερνικά ακριβώς δίπλα από την καρδιά.

Το χρονικό

Ο Μπασίρ, που βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα της επίθεσης, περιγράφει το περιστατικό:

«Το Σάββατο, γύρω στις 8 το βράδυ, ήμουν σε κατάστημα στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Μια ομάδα 5-6 ατόμων, με μαύρα ρούχα, κράνη και ξύλα, έφτασε στο μαγαζί και άρχισαν να φωνάζουν στον ιδιοκτήτη να το κλείσει και να φύγουμε. Το παιδί που έχει το μαγαζί είναι μετανάστης και τον απειλούσαν πως αν δεν το κλείσει, θα βάλουν φωτιά και θα τα καταστρέψουν όλα».

Ο ιδιοκτήτης όμως του καταστήματος αναγνώρισε δύο από τους δράστες, οι οποίοι ανήκουν... στο αστυνομικό σώμα, λέει στο tvxs ο Μπασίρ. Ο ένας από τους δράστες αναγνωρίστηκε επίσης και από πελάτη που βρισκόταν στο κατάστημα εκείνη την ώρα, προσθέτει.

«Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, τους παρακάλεσαν να μην ενοχλούν τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, γιατί δεν είναι αυτός που ψάχνουν», είπε ο Μπασίρ.

«Αυτό το μαγαζί που ψάχνετε εσείς δεν είναι αυτό, πηγαίνετε στην πλατεία Αττικής», φέρεται να είπαν οι αστυνομικοί, οδηγώντας την ομάδα των αγνώστων στην πλατεία. Εκεί, λίγο αργότερα, ξυλοκόπησαν άγρια και μαχαίρωσαν έναν Αφγανό μετανάστη.

Όπως δήλωσε ο Μπασίρ, μετά την επίθεση στο κατάστημα, οι πελάτες φοβήθηκαν και έφυγαν. Το ίδιο έκανε κι εκείνος. Όταν έφτασε στο σπίτι, δέχτηκε τηλεφώνημα, στο οποίο τον ειδοποιούσαν για το περιστατικό στην πλατεία Αττικής και τον καλούσαν για βοήθεια.

Έφυγε αμέσως από το σπίτι με κατεύθυνση την πλατεία, αλλά στο δρόμο, κοντά στην Αχαρνών, είδε πάλι την εν λόγω ομάδα να ξυλοκοπεί αυτή τη φορά άλλον μετανάστη. Επέστρεφαν από την πλατεία Αττικής, συμπεραίνει. Αντιμέτωπος με το περιστατικό, επέστρεψε στο σπίτι φοβούμενος για τη ζωή του καθώς μπορεί να καταλάβαιναν ότι είναι κι αυτός Αφγανός.

Αργότερα πήγε στην πλατεία Αττικής και ρώτησε τους παρευρισκόμενους αν είδαν το περιστατικό. Μια γυναίκα που είχε δει το συμβάν, είπε στον Μπασίρ ότι τη στιγμή της επίθεσης στην άκρη της πλατείας βρίσκονταν 5-6 αστυνομικοί οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς να αντιδράσουν.

Μόνον όταν ο μετανάστης έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος, τον πλησίασαν και άρχισαν να ψάχνουν τις τσέπες του για να δουν αν είχε χαρτιά. Μετά από μισή ώρα περίπου και αφού είχε χάσει πολύ αίμα, ήρθε ένας άλλος αστυνομικός κι αφού είδε ότι ήταν σοβαρά τραυματισμένος και κινδύνευε να πεθάνει, ειδοποίησε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε τελικά στα επείγοντα του Ευαγγελισμού.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάτι τέτοιο. Αλλά ρώτησα κι άλλους που πηγαίνουν συχνά στην πλατεία Αττικής και μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει συνέχεια, κάθε μέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Κάθε μέρα πάνε στα μαγαζιά και στην πλατεία και κάνουν φασαρία», τονίζει ο Μπασίρ.

Ο Αφγανός μετανάστης παραμένει στο νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σημειώνεται ότι μέσα στο καλοκαίρι δεκάδες μετανάστες έχουν προσκομιστεί τραυματίες σε ελληνικά νοσοκομεία, σύμφωνα με καταγγελία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: