Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έσπρωξε πρώτο την Ελλάδα στην "χρεωκοπία" αγοράζοντας CDS σε ελληνικά ομόλογα

είχε δημοσιοποιηθεί παλιότερα (δείτε άρθρο στο Απολίτιστο Στέκι) ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) είχε ποντάρει στη χρεωκοπία της Ελλάδας αλλά το σχόλιο του Poltergeist σε άρθρο στο tvxs είναι επεξηγηματικό, αξίζει να διαβαστεί όλο

ένα απόσπασμα: "Δείτε για παράδειγμα εδώ στο tvxs πάνω δεξιά τη διαφήμιση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για το λογ/σμό "μεγαλώνω". Αναρωτηθήκατε ποτέ τί κάνει με όλα αυτά τα λεφτά το Τ.Τ.; Διαβάστε εδώ δελτίου τύπου του Τ.Τ. στις 10/12/09 (10 παραγράφους απ'το τέλος):

http://www.ttbank.gr/default.asp?entryID=140&langID=1&pageID=54

Αγοράζει CDS σε Ελληνικά ομόλογα! Και το λέει κιόλας σε δελτίο τύπου όλο περηφάνια, και μάλιστα λέει ότι έχει τα περισσότερα CDS από κάθε άλλο επενδυτή στον κόσμο... Το CDS (Credit Default Swap) είναι ένα στοίχημα ότι η Ελλάδα θα πατώσει. Γιατί είναι κακό πράγμα αυτό; Γιατί όσο αγοράζει το ΤΤ τέτοια πράγματα, τόσο ανεβαίνει η τιμή τους λόγω αυξημένης ζήτησης, τόσο δυσκολεύονται οι δανειστές να καλυφθούν. Επίσης η τιμή των CDS θεωρείται ένδειξη η χώρα πάει χάλια. Άρα; Την επόμενη φορά που πάει ο ΓΑΠ να δανειστή στο όνομα της Ελλάδας (ρε γαμώτο), του φοράνε ένα επιτόκιο 9% για να μάθει, δεν μπορει να δανειστεί, έρχεται το ΔΝΤ και τα λοιπά τα ξέρετε. Με άλλα λόγια, βάζεις κανα φράγκο για το παιδάκι σου στο ΤΤ, και το ΤΤ το τζογάρει σπρώχνοντας όλη τη χώρα στη χρεωκοπία. Και μετά χέζεται στο χρήμα και σου δίνει εσένα 2%, και μετά έχει το θράσος να το λέει αυτό στο δελτίο τύπου και να το ονομάζει κοινωνική πολιτική...

Πως σας φαίνεται εσάς αυτό ρε παιδιά; Πραγματικά αδυνατώ να φανταστώ τέτοια απίστευτη θεωρία συνωμοσίας από το ΤΤ (???) αλλά και τόοοσο μεγάλη βλακεία πιά; Τη στιγμή που ο ΓΑΠ βγαίνει παγκοσμίως και γκαρίζει ότι όποιος αγοράζει CDS είναι εντελώς ανήθικος; Εδώ πχ μιλάει ο ΓΑΠ για τα CDS και τα θάβει κανονικά:
http://www.businessweek.com/news/2010-03-09/eu-merkel-urge-swap-regulati..."


και απόσπασμα από το αποκαλυπτικό δελτίο τύπου του ίδιου του ΤΤ της 10.12.2009 που καμαρώνει ότι το ΤΤ ήταν αυτό που έσπρωξε την χώρα προς τη χρεωκοπία!

"… Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, ναι, το ΤΤ έχει κοινωνικό ρόλο. Ο κοινωνικός μας ρόλος όμως είναι π.χ. να αγοράσουμε CDS (ασφάλιστρα κινδύνου για την χώρα) το καλοκαίρι, όταν δεν αγόραζε κανένας, να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη θέση στον κόσμο, - και σας λέω ότι καμία ελληνική τράπεζα δεν έχει καμία θέση στα CDS και εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη όχι από τις ελληνικές τράπεζες, γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν απλά, αλλά στον κόσμο - και να μπορούμε τώρα να βγούμε και να παρέμβουμε και να χτυπήσουμε τους κερδοσκόπους στο κεφάλι."

Δεν υπάρχουν σχόλια: